22.mars – 1.april
Dato
11 dager
Lengde

Opplevelsesrike dager i Tyskland og Polen!
I Tyskland besøker vi Berlin og det idylliske kanalområde Spreewald.
I Polen byene Krakow, Czestochova og Gdansk. I Polen er prisene lave og du kan gjøre gode kjøp av både klær, sko, smykker og porselen!

Krakow med ca. 750.000 innbyggere er Polens mest interessante by da den bl.a. har ca. 6.000 historiske bygninger og monument.
Det er på torget i gamlebyen at” alt” hender. Hele tolv gater munner ut på torget. Midt på torget ligger verdens første kjøpesenter! Senteret ble bygget for å beskytte handelsmennene mot vær og vind og fungerer like bra i dag også! Tenk også på at bebyggelsen i gamlebyen er fra 1300-tallet!
Vi skal til en av turens høydepunkter, saltgruven Wieliczka. Denne verdensattraksjonen har vært i drift i over 700 år og er står på UNESCOS verdensarvliste.
Vi skal besøke konsentrasjonsleiren Auschwitz.
I byen Czestochova besøker vi Polens store pilegrimsmål, klosteret Jasna Gora. Pilegrimenes mål er å få se bildet av den sorte madonna som er plassert inne i klosteret. Klosteret hadde en avgjørende rolle i kampen mot det kommunistiske styret, da de sammen med Paven, støttet Lech Walesas organisasjon Solidaritet.
Vi fortsetter videre til dagens reisemål, Lech Walesas hjemby, Gdansk som er Polens sjette største by.

Bli med og bli trollbundet, en høyst interessant rundreise med en fasinerende historie.

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
—-
RETUR TID
—-
INKLUDERT
Buss og båt t/r Reiselede
Dobbelt innvendig lugar Utflukter m/ guide
Overnatting i dobbeltrom Halvpensjon
Båttur Kahnfahrt Besøk Wieliczka Saltgruve
Auschwitz og Birkenau Besøk på Jasana Gora Monestary
1

Søndag - 22/03 - Ålesund - Oslo

Avreise fra Ålesund natt til søndag 22/3, (lørdags kveld). Vi har små stopp underveis og stopper på Mjøstårnet der alle kan få kjøpe seg frokost. Etter ankomst til ferjeterminalen i Oslo får alle utdelt sine ombordstigningskort.
Kl: 14.00 avreise med en av Color Magic til Kiel. Under overfarten er overnatting i valgt lugarkategori samt skipets koldtbord med en drikke inkludert.
2

Mandag 23/04 - kiel – Berlin


Frokost nyer vi ombord mens vi seiler inn i Kielerbukta og kl. 10.00 klapper vi til kai. Vi møtes i bussen og triller ut på de gode tyske veiene. Det tar ca. 4,5 timers kjøring til Berlin. Underveis ta vi en god pause og ved 16-tiden ankommer vi hotellet.
Park Inn by Radisson Berlin ligger på Alexanderplatz, sentrum i tidligere Øst Berlin. Sammen med tv-tårnet var dette hotellet prestisjebygget for DDR. I tillegg ligger hotellet sentralt med gangavstand til flere kjente historiske steder i Berlin. Her skal vi bo under oppholdet i Tyskland! Felles middag på hotellet om kvelden.
3

Tirsdag 24/03 - I Berlin

Etter frokost har vi 3-timers sightseeing og resten av dagen fri til egne opplevelser. Felles middag på hotellet om kvelden.
4

Onsdag 25/03 - Berlin-Spreewald-Vrocklaw

Etter en god frokost sjekker vi ut og fortsetter sørover mot naturverneområdet Spreewald som og er på Unescos verdensarvsliste. I det 75 km lange og 16 km brede område har elven Spree som renner gjennom Berlin, danne 300 flodarmer med til sammen ca 1000 km vannveier. Disse vannveiene fungerer som landeveier hvor bøndene frakter alt som må transporteres til og fra gården.
Motorferdsel på kanalene er forbudt. Bre ambulansen og bøndene har lov til å bruke små motorer på båten sin. Selv postbåten må stake seg frem! – Det er hit tyskerne kommer for å nyte stillheten og den romantiske naturen. De kaller området «Die Langsamkeit».
Her får vi en to timers båttur og under seilasen får vi servert lunsj. Når vi ha satt oss vel til ette i den flatbunnede båen, legger skipperen fra kai og staker båten innover kanalene i det idylliske landskapet. Vi glir gjennom små landsbyer, mellom bondegårder med husdyr som gresser langs kanalbreddene. Her drives fremdeles landbruket på tradisjonelt vis. Spreewald er noe helt spesielt som MÅ oppleves!
Etter båttur og lunsj reiser vi til Wroclaw og overnatter på Qubus Hotel Wroclaw med felles middag.
5

Torsdag 26/03 - I Berlin - Vrocklaw - Krakow

Avreise etter frokost til neste stopp Krakow, som er Polens mest interessante by . Den har ca 6.000 historiske bygninger og monument. Der vil vi bl.a bli kjent med den gamle bydelen som har et av Europas største torg, der «alt» hender. Hele tolv gater munner ut på torget. Midt på torget ligger verdens første kjøpesenter! Senteret ble bygget for å beskytte handelsmennene mot vær og vind og fungerer like bra i dag også. Tenk også på at bebyggelsen i gamlebyen er fra 1300-tallet!
Vi ankommer Ibis Krakow Centrum hotel som ligger i gå avstand fra gamlebyen ved 18-tiden, her skal vi bo i 3-netter. Felles middag på hotellet om kvelden.
6

Fredag 27/03 - i Krakow

Etter frokost blir det sightseeing til fots og litt med buss. På ettermiddagen reiser vi ut til en av turens høydepunker, saltgruven Wieliczka . Denne verdensattraksjonen har vært i drift i over 700 år står på UNESCOS verdensarvliste. Gruvene er over 700 år og polske gruvearbeidere har bygd en underjordisk verden med fantastiske skulpturer, saltsjøer, gruvemuseum og en kirke. Det er en helt spesiell opplevelse å bli med inn i gruven. Det mest fantastiske er den rikt utsmykkede saltkatedralen «St. Kingas kapell», som har plass til 500 sitteplasser og hvor det ofte arrangeres konserter . Herborg Kråkevik gledet sine tilhørere her. Eer gruvebesøket reiser vi tilbake til hotellet og resten av dagen til egen disposisjon. Om kvelden blir det middag på hotellet.
7

Lørdag 28/03 - i Krakow I Berlin

Etter frokost på hotellet kan de som vil være med å besøke konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau.
Vi kjører først frem til byen Oswiencim hvor konsentrasjonsleiren Auschwitz ligger. Leiren er i dag omgjort til et museum og minnesmerke over menneskelig ondskap er en sterk opplevelse.
De som ikke ønsker å være har hele dagen til opplevelser på egenhånd. Felles middag på hotellet om kvelden.
8

Søndag 29/03 - Krakow – Czestochova - Gdansk


Etter frokost tar vi farvell med Krakow, en ny dag med mange opplevelser ligger foran oss. Vi kjøer nordvestover mot byen Czestochova. Der besøker vi Polens store pilgrimsmål, klosteret Jasna Gora. Pilegrimenes mål er å få se bildet av den store madonna som er plassert inne i klosteret. Klosteret hadde en avgjørende rolle i kampen mot kommunistiske styret, da de sammen med Paven, støttet Lech Walesas organisasjon solidaritet. Vi fortsetter videre til dagens reisemål, Lech Walesas hjemby, Gdansk. Der skal vi ha sightseeing med lokal guide. Vi skal bo på Mercure Gdansk Stare Miasto. Felles middag på hotellet.
9

Mandag 30/03 - Gdansk – Gdynia, ferge Karlskrona

Etter frokost har vi sightseeing med lokal guide og lit tid på egenhånd. Deretter kjøer vi fra hotellet til havnebyen Gdynia. Underveis stanser vi ved Leninverftet.
Vi kjenner igjen verftsporten hvor Lech Walesa gjorde opprør som skulle velte Berlinmuren og Warsavapa-kten! Utenfor verftet ser vi også det store monumentet over motstandsbevegelsen under andre verden-skrig.
Byen Gdansk, Sopot og Gdynia henger i hverandre som en stor by. Fra Gdansk kjører vi inn i badebyen Sopot. Vi svinger ut på bryggen og ser hvor marinen holder til. Vi fortsetter opp til Gdynia hvor fergen venter på oss.
Vi tar Sena Line fra Gdynia til Karlskrona kl. 19:30, om bord har vi felles middag.
10

Tirsdag 31/03 - Karlskrona - København

Frokost ombord før fergen legger til kai rett utenfor flåtebyen Karlskrona. Dette har vært Sveriges viktigste marinebase siden 1680. Marinebasen er naturlig beskyttet av 33 øyer som omkranser byen. Byens sentrum er slik den ble byget i 1680 med brede gater og aléer, monumentale bygninger i klassisk stil, inspirert av Roma og Venedig. Derfor er byen på Unescos verdensarvliste. Vi husker sikkert den sovjetiske ubåten «U 137», som i okto-ber 1981 grunnstøtte inne i det militære området.
Deretter fortsetter vi til København, hvor vi skal gå om bord i DFDS som skal ta oss med til Oslo. Den har avgang fra København kl. 16:30, vi har felles middag om bord.
11

Onsdag 01/04 - Oslo – Ålesund

Etter frokost ankommer vi Oslo kl.09:45. Der samles vi i bussen som setter kursen mot Dombås og stopp så de som vil kan kjøpe seg middag. Videre Åndalsnes og ankomst Ålesund ca. kl. 20.00

Her kan du laste ned produktbladet for Berlin – Krakow – Gdansk
Last ned produktark

380924152