5.juli – 10.juli
Dato
6 dager
Lengde

Slapp av og la deg inspirere i en unik kombinasjon av byene Bergen og Stavanger. Høydepunktet blir besøket til den berømte blomsterøya
«Flor og Fjære». En blomsterflora med blomstrende hage med palmer og eksotiske planter. Her kan du nyte freden, blomstene, god mat og utsikt over sjøen. Som gjest blir du ønsket velkommen med en omvisning i hagen hvor vertskapet gir råd og inspirasjon. Her er nytelse av en annen verden og vil gi deg mange varierte inntrykk.  Turen du ikke kan la gå fra deg, velkommen!

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
—-
RETUR TID
—-
INKLUDERT
Buss t/r Halvpensjon
Overnatting i dobbeltrom Reiseleder
Utflukter med guide og båttur Besøk på Flor og Fjære m/lunsj
1

Søndag 05/07

Avreise fra Ålesund sentrum til Bergen via Førde – Vadheim. I Bergen skal vi overnatte på Best Western.  Hotellet ligger midt i Bergen sentrum. Etter ankomst har vi innsjekk og felles middag.
Det er ca. 40 mil fra Ålesund – Bergen.
Bergen er en by og en kommune i Hordaland fylke på Norges vestkyst, omgitt av de syv fjell, og ofte kalt Vestlandets hovedstad. Bergen er Norges nest største by.
2

Mandag 06/07

Frokost på hotellet og avreise til Stavanger og overnatting på Clarion Hotel Stavanger. Etter ankomst og innsjekk er det guidet tur i Stavanger kl. 15:00 – 18:00.
Felles middag på hotellet om kvelden.
Kjørerute: Bergen – Stavanger via Stord. Det er 209 km på denne etappen.
Stavanger er en by og en kommune i Rogaland som ligger sørvest i Norge. Byen er Norges fjerde største by.
3

Tirsdag 07/07

Frokost på hotellet, båttur Flor og Fjære med lunsj. Avreise fra Skagenkaien kl. 11:00. Et besøk til Flor &  Fjære begynner med en behagelig båttur. Båtturen fra Skagenkaien i Stavanger til Sør Hidle tar ca. 20 minutter, og er en fin fjordopplevelse. Som gjest blir dere ønsket velkommen med en omvisning i hagen der dere får råd og inspirasjon. Her kan dere oppleve blomstrende hage med palmer og eksotiske planter. Vi har felles lunsj. Dette er en ganske spesiell plass, på denne øya finner man nærmeste Edens hage. 
Felles middag på hotellet om kvelden.
4

Onsdag 08/07

Frokost på hotellet før avreise til Lofthus og overnatting på Hotell Ullensvang inkludert middag om kvelden på hotellet kl. 19:00. Hotell Ullensvang ligger i den fredelige bygda Lofthus midt i hjerte av det unike og priskåra vestnorske fjordkulturlandskapet. Ullensvang ligger i distriktet Hardanger. Et distrikt som har inspirert mange forfattere, malere og komponister gjennom åra. Komponisten Edvard Grieg var stamgjest på Hotel Ullensvang i mange år, og her fant han inspirasjon til kjente verk som «Våren» og «Holberg Suiten». Fra 1846, då Hans Utne leide ut sin egen seng, har Hotell Ullensvang utvikla seg i takt med tida. Den dag i dag er hotellet eid og drives av familien Utne. Trass i moderne fasiliteter, holder familien på den personlige omtanken for gjestene, og på tradisjoner som bare et privateid hotell makter å ivareta.
5

Torsdag 09/07

Frokost på hotellet, før avreise til Lerdal og overnatting på Lerdal hotell. Før ankomst hotellet har vi hatt båttur på Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden, samt togreise med Flåmsbanen. Felles middag på hotellet om
kvelden.
6

Fredag 10/07

Frokost på hotellet før vi setter kursen tilbake til Ålesund, med små stopp underveis.

Her kan du laste ned produktbladet for Flor og Fjære
Last ned produktark

florogfjere