5.Desember – 7.Desember
Dato
3 dager
Lengde

I desember arrangeres det Julemarked i hjertet av Bergstaden Røros, og for tiende året på rad arrangeres julemarked på Røros.

Sjarmerende handlegater fylles med trivelige markedsboder, julemat og tradisjonsrike aktiviteter.
EKTE JULESTEMNING.
Med sine fargerike trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte rammen for et utendørs julemarked. Julemarkedet legges i Bergmannsgata og i Sangerhuset. Tuftet på det ekte og nære håper vi å gi våre gjester en stemningsfull førjulstid.

Tørr, iskald snø knitrer som potetmel under vinterstøvlene, som for å holde en rytme til lyden av ivrige barnestemmer og kanefart. Funklende peiser kaster et varmt lys ut i de historiske gatene mellom trehusbebyggelsen på Røros, og holder sammen med levende lys og julegater, det tunge vintermørket i sjakk. Snøen klamrer seg til treveggene og blåtimen fortryller både store og små når verdensarven Røros rammer inn et av landets mest sjarmerende julemarked. Under julemarkedet blir det, foruten stemningsfull julehandel i gater og butikker, hest og sledeturer, julesang, nisser i gatene og andre aktiviteter for små og store.

Julemarkedet er en videreutvikling av Julemessen som startet på Fjellheimen i 2008. De to første årene ble Julemarkedet arrangert i Tufta hvor det var ca 20 utstillere.

Så ble det flyttet til Bergmannsgata hvor nedre del av gata ble hovedområdet samt at Sangerhuset ble tatt i bruk til utstillere, kafè, underholdning og pepperkakeutstilling.

Etter hvert så ha bodrekkene strekt seg oppover gata mot Sangerhuset da det har blitt flere utstillere som har blitt med. Det er ca 60 utstillere totalt. Bli med oss i trivelige omgivelser på Bergstaden Røros!

Om du føler at du ikke har julestemning, ligger den muligens og venter på Røros. Her kan vi love julestemning med levende lys og lukten av julemat og småkaker.

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
—-
RETUR TID
—-
INKLUDERT
Buss t/r Halvpensjon
Overnatting i dobbeltrom Reiseleder
1

Onsdag 05/12

AAvreise fra Ålesund via – Dombås – Folldal – Alvdal – Røros. Vi skal bo på Røros hotell.
Innsjekk og tid til egen disposisjon. Vi har felles middag på hotellet om kvelden.
2

Torsdag 06/12

Frokost på hotellet og tid til egen disposisjon. I dag kan dere oppleve ekte norsk julestemning, vandre rund blant mange boder og bli fristet av julegløgg og småkaker.
Felles middag på hotellet om kvelden.
3

Fredag 07/12

Etter en god frokost returnere vi tilbake til hjemstedene våre, full av julestemning. Vi har små stopp underveis og servere kaffe og kjeks på bussen.

Her kan du laste ned produktbladet for Julemarked i Røros
Last ned produktark

christmas-shopping-at-roros-foto_innovation-norway_thomas-rasmus-skaug_large