5.desember – 10.desember
Dato
6 dager
Lengde

Julemarked i byen Rostock har lange tradisjoner og i dag er dette det største og fineste julemarkedet i det Nordlige Tyskland.

I Kröpliner Strasse, som er den mest populære gaten i Rostock, og hele den gamle bydelen finner man over 200 stands og boder. Handelstradisjonene kan bringe oss tilbake til Hansatiden da Rostock var den viktigste tyske havnebyen langs Østersjøen. Her hadde man nære forbindelser til Riga, Brugge og ikke minst Bergen. På julemarkedet anbefaler vi at du prøvesmaker på spesialiteter som Rauchwürst og Warnemünder Räucherfleisch.

Bli med og opplev førjulsstemningen og gjør unna julehandelen i Tyskland. For å få skikkelig julestemning bor vi 2 nette i Rostock og 1 natt i Kiel. 

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
—-
RETUR TID
—-
INKLUDERT
Buss t/r Halvpensjon
Overnatting i dobbelt lugar
Overnatting i dobbeltrom Reiseleder
1

Lørdag 05/12 Ålesund - Oslo / København

Avreise fra Ålesund på morgenen. Etter påstigning forsetter vi nedover til Oslo med små stopp underveis. Vi serverer kaffe og kjeks, samt et lengre stopp der man får anledning til å kjøpe seg lunsj. På ettermiddagen ankommer vi Oslo og sjekker inn på DFDS’s ferje til København som har avgang kl. 16.30. Der bor vi i valgte lugarkatogori. Om bord får vi tid til å slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til felles middag.
2

Søndag 06/12 København - Rostock

Frokost før ankomst København kl. 09.45. Turen fortsetter sørover til Gedser. Herfra tar vi Scandlines ferje til Rostock på ettermiddagen. Her blir det overnatting i 2 netter på sentralt hotell i Rostock, nærheten av gågata og markedsplassen. Etter ankomst er det fortsatt mye igjen av dagen, man kan da gjøre seg litt kjent i Rostock. Felles middager på hotellet under oppholdet.
3

Mandag 07/12 Rostcok

Etter frokost på hotellet har man hele dagen til fri disposisjon. Mange muligheter for handling både i byens mange butikker og varehus samt på byens store julemarked. Utforsk det historiske sentrum i Rostock, severdighetene er mange. Det er verdt å få med seg bl.a universitetsplassen, Kröpeliner Strasse som er Rostock shoppingstrøk, Neuer Markt, rådhuset, St.Marien kirken med sin astronomiske klokke som er den eldste i verden og Hellige kloster. Rostock har det som skal til for å gi dere et opplevelsesrikt opphold. Fra St.Petris 117m høye tårn får du en storslått utsikt over byen mm. Ta dere gjerne en tur til havnen, den har en fin ramme for en pause med god lunsj. Når kvelden kommer møtes vi til felles middag på hotellet.
4

Tirsdag 8/12 Rostock - Kiel

Etter en god natt søvn og frokost må vi forlate Rostock for denne gangen og setter kursen mot Kiel. Her skal vi overnatte på Atlantic Hotel Kiel med felles middag om kvelden. Etter innsjekk har dere anledning til å oppleve Kiel som har et koselig julemarked og massevis av butikker. Dere vil ha bra med tid på egenhånd til å vandre rundt og kjenne duften av alt som har med jul å gjøre. Tid til avslapping, nyte kafe og kake på et av de tyske konditoriene eller bare gå å rusle rundt og nyte dagen.
5

Onsdag 9/12 Kiel - Oslo

Etter frokost har vi noen timer til fri disposisjon før vi skal gå om bord i Color Line’s cruise båt til Oslo. Vi sjekker inn og får gå om bord kl 13.15. Vi møtes til felles julebord kl. 17 i Grand Buffet. Senere på kvelden anbefaler vi et besøk i SHOW Longe for å se på det fantastiske showet som vises to ganger hver kveld. På dekk 15 er det live musikk hvor dere kan teste dansefoten.
6

Torsdag 10/12 Oslo - Ålesund

Gode og metter etter frokost ankommer vi Oslo kl. 10.00 og tar plass i bussen. Vi setter kursen til hjemlige trakter med små stopp underveis.
En lengre stopp på Dombås hvor man får anledning til å kjøpe seg middag

Her kan du laste ned produktbladet for julemarked i Rostock
Last ned produktark

rostcok1