25.September – 8.Oktober
Dato
14 dager
Lengde

Kroatia er den mest ferievennlige nasjonen av de tidligere landene i Jugoslavia. Det er lett å forelske seg i Kroatia – krystallklart vann, idylliske middelalderbyer, god mat og en vennlig og gjestfri befolkning er noen av grunnene til dét.
En ferie i Kroatia er rimeligere enn i de fleste andre land i Europa. Her kan du og dine unne dere det lille ekstra, uten å tømme reisekassen. Landet har et variert tilbud, som faller i smak hos de fleste.

Vårt reisemål er Porec en middelalderby der alt foregår i den gamle delen av byen. Byen har et velutviklet og frodig turistområde som ligger på halvøya Istria. Langs kysten er det viker og odder med stein- og klippestrender som er typiske for området.
Behagelige dagsetapper, bekvemme hoteller, hyggelig reiseleder, dyktige lokalguider, interessante utflukter.

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
RETUR TID
INKLUDERT
Buss og båt t/r Halvpensjon ALLE dager
Dobbel innvendig lugar på båt Utflukter m/guide
Overnatting i dobbeltrom Reiseleder
1

Onsdag 25/09

Første etappe begynner tidlig på morgenen med busstur til Oslo. Avreise fra Ålesund sentrum kl.04.30 derfra kjører bussen inn til Moa og plukker opp de som bor langs strekningen Ålesund – Åndalsnes (korrespondanse Furneset for de som kommer fra Molde). Det blir små stopp underveis og vi har et lenger stopp hvor man har mulighet for å kjøpe seg noe å spise. Båtavgang fra Oslo med DFDS til København klokka 16:45. Middag kl. 17:45, i restauranten 7 seas dekk 7
2

Torsdag 26/09

Etter å ha inntatt en god frokost, ankommer København klokka 09:45. Derfra kjører vi sydover i Danmark og tar fergen fra Rødby til Puttgarden i Tyskland. På vei til bestemmelsesstedet denne dagen som er Kassel, passerer vi bla Lubeck, Hamburg og Hannover. Vi overnatter på Wyndam Garden Kassel hotel hvor vi serveres en god middag etter ankomst og innsjekk.
3

Fredag 27/09

Etter frokost kjører vi videre fra Kassel mot Innsbruck og Kufstein i Østerrike hvor vi skal overnatte. Vi passerer bla byene Wurtsburg og Ulm før vi krysser grensa til Østerrike. Vi bor på Hotel Andeas Hofer. På hotellet serveres det middag etter ankomst og innsjekk.
4

Lørdag 28/09

Etter frokost setter vi kursen mot Kroatia og bestemmelsesstedet Porec hvor vi skal bo i hele 7 netter. Vi har en flott kjøretur foran oss i naturskjønne omgivelser via Lienz i Østerrike. Vi vil krysse grensa til Italia, Østerrike og Slovenia før vi ankommer Kroatia og Porec. Vi sjekker inn og finner oss til rette på Valamar Crystal hotel.
5

Søndag 29/09

Etter frokost er dagen dagen for å gjøre oss kjent i Porec og nærområdet. Fra klokken 09:00 til 11:00 blir vi guidet rundt i Porec av en lokal guide. For øvrig er resten av dagen til egen disposisjon.
Om kvelden møtes vi til felles middag. Gamlebyen i Porec har ca 7.500 innbyggere og ble grunnlagt flere århundrer før Kristus. Gamlebyen er bilfri. Den gamle kirken fra ca år 500 i byen er vel verdt et besøk. Fra kirkens klokketårn, har man en fantastisk utsikt over Porec. Rett gjennom byen går hovedgaten omkranset av butikker, spisesteder og barer. Rundt Porec finner vi den 7 mil lange Porec-Vrsarrivierian med mange og deilige badebukter.
6

Mandag 30/09

Dagen er satt av til egen disposisjon.
7

Tirsdag 01/10

Denne dagen har vi utflukt for gruvebesøk. Vi skal tilbake til Slovenia for en heldagsutflukt. I Slovenia skal vi besøke de berømte Jama Cave. Dette er en verdensberømt severdighet.
Grottesystemet er på 21 km i og har oppstått som en karstdannelse. I grotten finnes den sjeldne olmen. De eldste inskripsjonene er fra 1500- og 1600-tallet. På 1800-tallet bygde russiske straffangar en stenbro midt i grotten, «russiske bro». Under andre verdenskrig brukte nazistene grotten som lagringsplass for våpen. Nå finnes en jernbane for turistene.
Vi har avreise i fra hotellet klokka 8:45. Ca 2 timers kjøre tur på ca 11 mil. Vi har inngang klokka 11:00. Etter gruvebesøket er lunsj inkludert før vi returnerer til Porec og vårt hotel. Middag som vanlig på hotellet om kvelden.
8

Onsdag 02/10

er avsatt til egen disposisjon.
9

Torsdag 03/10

Mandag er en dag med mange spennende gjøremål.
Vi får med oss en lokalguide som følger oss hele dagen. I dag skal vi først på tur til Pula hvor vi skal besøke Colosseum tidlig på formiddagen. Entre er inkludert i turprisen. Deretter skal vi være med på vinsmaking ved San Tommaso klokken 15:00 og utover. Om kvelden er det selvfølgelig felles middag på hotellet vårt i Porec. Havnebyen Pula har ca 65.000 innbyggere og er den største byen i regionen. Byen er over 3.000 år gammel og har mange minnesmerker fra Romertiden. Colosseum hadde den tiden plass til 23.000 tilskuere når gladiatorene tok plass og skulle slåss. I dag benyttes Colosseum som scene for fredeligere opera, musikk og danse forestillinger. Ellers har Pula også en triumfbue og et Augusttempel fra romersk tid. Pula har også et matvaremarked som er åpent hver dag unntatt på søndager.
Husk å ta med kamera.
10

Fredag 04/10

Dagen er avsatt til egen disposisjon.
11

Lørdag 05/10

Så er tiden for hjemreise kommet. Etter frokost setter vi oss på bussen og kjører mot Ingolstadt. Det er greit å komme tidlig avgårde og avreise settes til 07:30. Da får vi mer tid til disposisjon i Ingolstadt om ettermiddagen. Vi kjører gjennom Slovenia og Østerrike før vi ankommer Tyskland. Nord for Munchen ligger dagens mål, som er byen Ingolstadt. Ingolstadt ligger ved elven Donau. Der skal vi spise middag og overnatte på InterCity Hotel Ingolstadt.
12

Søndag 06/10

Vi har avreise etter frokost og setter kursen mot Hannover. Vi passerer nær Nurnberg, Wurtsburg og Kassel før vi ankommer Hannover.
Felles middag om kvelden.
13

Mandag 07/10

Etter en deilig frokost setter vi oss på bussen og kjører mot Kiel. Etter en kort kjøredag, går vi om bord i Color Magic og nyter båtturen med de fasiliteter de har å by på. Felles buffe`om kvelden som selvsagt er inklusiv.
14

Tirsdag 08/10

Etter frokost om bord i båten, setter vi kursen hjemover mot Ålesund igjen. Vi tar små stopp underveis og et lengre stopp på Dombås med mulighet for å kjøpe seg middag. Ankomst Ålesund ca. klokken 20:00 tirsdag ettermiddag.

Her kan du laste ned produktbladet for Kroatia
Last ned produktark

11-porec-shutterstock-123916357