28.september – 14.oktober
Dato
17 dager
Lengde
Halvpensjon
Inkludert

Kroatia
Med sine nydelige strender, krystall- klare vann, vakre natur og behagelige klima har Kroatia seilt opp som en av de mest populære reisemålene for solhungrige nordmenn. Vi får møte et vennlig og gjestfritt folk, i et land som kan varte opp med en spennende og mangfoldig historie. Sammen med Slovenia utgjorde de i sin tid den rikeste delen av det tidligere Jugoslavia.I 1991 rev de seg løs fra unionen, noe som endte i en blodig krig. I dag er Kroatia medlem av NATO og EU og det hersker fred i landet. Den vakre kysten mot Adriaterhavet er 60 mil lang og regnes som Europas vakreste.

Montenegro
Montenegro er ett billedskjønt og lite land. Landet er forholdsvis uoppdaget for mange men kan friste med en milelang kystlinje med herlige strender, vakker natur og krystallklart vann – og ikke aller minst ett lavt prisnivå – iallfall foreløpig. For de kultur interesserte kan vi nevne at dette lille landet faktisk har 2 bidrag på Unescos Verdensarvliste!

17 dager pris kr.17.900
Tillegg for singel lugar 1000,-
Tillegg for enkeltrom 4000,-
Tillegg for utvendig lugar kr. 400,- pr.person

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
Bussen drar kl. 24:00
RETUR TID
Vi ankommer Ålesund ca kl. 20:00
INKLUDERT
Buss og båt t/r Halvpensjon
Dobbelt innvendig lugar Utflukter
Overnatting i dobbeltrom Reiseleder

 

1

Mandag 28/09 - Ålesund – Oslo –Kiel

Den første dagen går ferden til Oslo. Det blir tid til flere hyggelige pauser langs veien. Vi stopper å spiser frokost på Mjøstårnet. Etter at vi har inntatt en god frokost setter vi kursen mot Oslo.
Der sjekker vi inn på Color Line sin ferge til Kiel som har avgang kl. 14.00. Vi koser oss om bord med buffet inkludert 1 drikke.
2

Tirsdag 29/09 - Kiel – Hof

Etter en god frokost ankommer vi Kiel i Tyskland kl.10.00. Vi setter kursen for byen Hof. Vi kjører via Magdeburg og Leipzig og frem til Quality Hotel Hof for middag og overnatting
3

Onsdag 30/09 - Hof – Ljubljana

Vi skal i dag gjennom Alpene, og passerer byer i Tyskland og Østerrike, før vi kjører inn i Slovenia og frem til vårt hyggelige hotell: Austria Trend Hotel her i Ljubljana. Felles middag om kvelden.
4

Torsdag 01/10 - jubljana – Sibenik

Ny dag, nye opplevelser og i dag venter vakre Kroatia. Ljubljana ligger ganske nærme den kroatiske grensen så det tar ikke lang tid før vi er klare til å vise frem passene våre til landets kontrollører. Vår desti-nasjon i dag er Sibenik, og vi har mye fint å hvile øynene på langs veien før vi kommer frem til Hotel Ivan for middag og overnatting.
5

Fredag 02/10 - Sibenik - Split – Dubrovnik

Kroatia er bare helt nydelig og vi nyter hvert minutt. I dag starter vi med utsjekk og en liten kjøretur mot havnebyen Split hvor det vil bli guidet rundtur med lokalguide. Vi tar oss også tid til egentid for markeds-besøk lunsj etc før vi fortsetter mot Dubrovnik. Ved ankomst Dubrovnik sjekker vi inn på vårt gode hotell, Valamar Argosy hvor vi skal bo i 3 netter.
Herlig hotell med utendørs svømmebasseng med mer. Felles middag om kvelden.
6

Lørdag 03/10 - Dubrovnik med utflukter

Herlige dager ligger foran oss og disse kan du velge til å bruke til egne aktiviteter, total avslapning eller å bli med på flotte utflukter. Etter frokost skal vi ha Guidet rundtur med lokalguide i Dubrovnik. Felles middag på hotellet om kvelden.
7

Søndag 04/10 - Dubrovnik med utflukter

Frokost på hotellet og utflukt. I dag har vi en båtreise til Elafitiøyene
(lunsj og vin inkludert). Elafitiøyene er en kroatisk øygruppe i Adriaterhavet. Gruppen består av 13 øyer, av disse er 3 bebodd hele året.
Elafitiøyene ligger i den vestlige delen av landet og er et svært populært reisemål for folk fra hele verden. Navnet Elafiti stammer fra det greske ordet elaphos, som betyr hjort.
Felles middag på hotellet om kveldene.
8

Mandag 05/10 - Dubrovnik - Montenegro – Becici

Vi har en rolig start på dagen ettersom vi kun skal forflytte oss få mil, fra Dubrovnik, over grensen til Montenegro og frem til Becici hvor vi sjekker inn på Hotel Montenegro Beach Resort for 4 netter. Frokost og middag hver dag.
9

Tirsdag 06/10 - Becici med utflukter

Becici er egentlig ett yndet sted til bare å nyte livet – noe vi så absolutt skal gjøre mens vi er her, men det er også mulighet til å bli med på noen utflukter. Etter frokost i dag har vi tur til byen Budva som ligger kun 2 kilometer fra Becici – her vil det bli guidet rundtur med lokalguide. Felles middag på hotellet om kvelden.
10

Onsdag 07/10 - Becici med utflukter

En god frokost på hotellet så besøker vi Nasjonalparken Skadar Lake hvor det vil bli båttur og lunsj som vi inntar i Virpazar. Deretter dagen til egen disposisjon. Felles middag på hotellet om kvelden.
11

Torsdag 08/10 - Becici

Ingen ting på programmet i dag, så nyt dagen. Felles middag på hotellet om kvelden.
12

Fredag 09/10 - Becici – Zadar

Til tross for at vi dessverre må sjekke ut for å forlate idylliske Montenegro i dag så er allikevel ikke even-tyret over – i dag skal vi nemlig forflytte oss til Zadar. Visste du forresten at Zadar ble kåret til Europas beste destinasjon i 2016 ? Dette er byen med en egen øy verden. Vi sjekker inn for middag og overnatting på Hotel Kolovare.
13

Lørdag 10/10 - Zadar – Ljubljana

Vi nyter vår siste frokost i Kroatia for denne gang – kanskje været til og med tillater at vi kan nyte den utendørs.. I dag vender vi snuten mot Hotel – Radisson Blu Plaza Ljubljana og på veien dit kjører vi langs veier det er mye flott natur å hvile øynene på. Frokost i Kroatia og middag i Slovenia – det må vi vel kalle en innholdsrik dag! Felles middag på hotellet om kvelden.
13

Søndag 12/10 - Ljubljana – Bayreuth

Etter en god natt søvn og litt frokost i Slovenia så er vi klare for videre ferdsel nordover. Vi krysser grensen inn til Tyskland, videre forbi Münchener ring, Ingolstadt, så Bayreuth og frem til Arvena Kongress Hotel. Felles middag og sosial hygge etter innsjekk..
14

Mandag 13/10 - Bayreuth – Hannover

I dag skal vi kjøre ca. 430 km opp til Hannover. Der skal vi sjekke inn på Ramada by Wyndham hotell med felles middag om kvelden.
15

Tirsdag 14/10 - Hannover – Kiel

I dag skal vi kjøre akkurat passe langt og vi holder oss hovedsakelig på Øst-tysk side opp til Kiel. Der skal vi sjekke inn på Color Line’s cruise skip til Oslo. Skipet har avgang kl. 14:00. Vi møtes til felles middag inkludert 1 drikke kl. 17:00 i Buffet veranda.
16

Onsdag 15/10 - Oslo - Ålesund

Etter en god frokost, og med alle ombord i bussen, kjører vi E6 hjemover. Vi har små stopp underveis og en lengre stopp på Dombås der det blir anledning å kjøpe seg middag. Ankomst Ålesund ca.kl.20:00

Her kan du laste ned produktbladet for Kroatia og Montenegro
Last ned produktark

sveti-stefan-montenegro-jigsaw-puzzle-2000-pieces.54409-1.fs