23.September – 4.Oktober
Dato
12 dager
Lengde
Halvpensjon
Inkludert

Bli med på en usedvanlig spennende reise gjennom kultur og historie i sentrale deler av Europa. Vi tar deg med til de to litt ukjente hovedstedene Ljubljana i Slovenia og Bratislava i Slovakia.
På veien får du også oppleve storbyene Berlin og Praha samt Heidelberg, en av Tysklands vakreste byer.

Vi har base noen dager I Ljubljana, en av Europas minste og vakreste hovedsteder. Byen ligger mellom Alpene og Middelhavet og er velkjent for sitt vakre og godt bevarte bysentrum.

Gamlebyen fremstår som svært italiensk, med mange kaféer ved elven Ljubljanica. Byen har et varmt og stabilt klima. Vi tar en dagstur til den vakre Bledsjøen hvor vi blir fraktet med robåter over til en liten øy, besøker en kirke og en borg. Vi skal også til den idylliske byen Piran på Adriaterhavskysten. Har du vært i Venezia så vil du lett gjenkjenne arkitekturen derifra.

Det blir deilige måltider og interessante opplevelser på hele turen

 

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
—-
RETUR TID
—-
INKLUDERT
Buss og båt t/r Halvpensjon
Dobbel innvendig lugar på båt Utflukter m/guide
Overnatting i dobbeltrom Reiseleder
1

Søndag 23/09 - Ålesund – Oslo, 550 km

Avreise fra Ålesund sentrum kl.24:00. Derfra kjører bussen inn til Moa og plukker opp de som bor langs strekningen Ålesund – Moa. Avreise fra Moa ca. kl. 00:15.Vi tar små stopp underveis, første stoppen blir på Dovre dag og natt. Deretter kjører vi mot Hamar og Scandic Ringsaker der man får anledning til å kjøpe seg frokost. Her blir vi stående en times tid, før siste etappe mot Oslo. Vi ankommer Oslo ca. kl. 12:00, der blir det
ombordstigning i MS Color Fantasy. Båtavgang kl. 14:00 og felles middag kl. 17:30 i Grand Buffet, dekk 6, forut i båten.
2

Mandag 24/09 - Kiel - Heidelberg, 670 km

Frokost om bord før ankomst Kiel kl. 10:00. Fra Kiel setter vi kursen sørover, vårt første stopp blir i en av Tysklands vakreste byer, Heidelberg hvor vi overnatter på hotell.
Heidelberg er en av Tysklands ledende universitetsbyer og et sentrum for akademisk forleggervirksomhet. Byen er uløselig knyttet til den tyske romantikken og assosieres med epokens mest toneangivende filosofer, diktere og malere. Dens rike historie, gunstige klima og vakre beliggenhet gjør den til et av Tysklands mest populære reisemål.
3

Tirsdag 25/09 - Heidelberg - Salzburg, 490 km

Etter frokost går ferden videre sørover, etter et par timer stopper vi i den sjarmerende småbyen Rosenheim hvor vi spiser lunsj før vi forlater Tyskland og reiser inn i Østerrike – vårt neste stopp er Mozarts fødeby, Salzburg.
Her spiser vi felles middag på.
4

Onsdag 26/09 - Salzburg - Ljubljana, 290 km

I dag tar vi turen til Eidfjord, avreise fra hotellet kl. 08:45. Vi reiser fra Vrådal gjennom Gausta til Rjukan. Vi skal ha omvisning på Industriarbeidermuseet på Rjukan og få høre historien om “Kampen om tungtvannet og helter i Telemark”. Inngang kl. 11:30. Deretter forsetter vi turen over Hardangervidda forbi Vöringsforsen til Eidfjord hvor vi skal bo på Quality Hotel Vöringsfoss. Felles middag på hotellet om kvelden kl. 19:30.
5

Torsdag 27/09 - Ljubljana

Dagen er til fri disposisjon, spaser rundt i gamlebyen og nyt den historiske atmosfæren i den livlige byen.
6

Fredag 28/09 - Utflukt til Bled inkl. båt og lunsj

Etter frokost drar vi med buss ca. 50 km til den den lille innsjøen Bled, her blir vi fraktet i spesielle robåter til en liten øy hvor vi besøker Mariakirken. Etter kirkebesøket drar vi til den verdenskjente borgen i Bled hvor vi får servert lunsj. På veien tilbake til Ljubljana drar vi forbi Tito’s sommerpalass som ble etablert her når Tito styrte den tidligere republikken Jugoslavia.
7

Lørdag 29/09 - Utflukt til Adriaterhavet / Piran

Slovenia har noen få kilometer med kystlinje mot Adriaterhavet mellom Italia og Kroatia. I dag drar vi til en av de små slovenske kystbyene, Piran. Piran er en av tre slovenske byer på halvøya Istria. Byen er preget av arkitektur fra Middelalderen og har bevart mye av sin sjarm med små hus og trange smug. Piran er an av Slovenias aller mest populære reisemål, vi spiser lunsj på en strandrestaurant og nyter noen timer ved havet før vi vender tilbake til Ljubljana på ettermiddagen.
8

Søndag 30/09 Ljubljana - Bratislava, 450 km

Vi tar farvel med Ljubljana og Slovenia og reiser til en ny spennende hovedstad i Øst-Europa, Bratislava i Slovakia. Byen ligger ved Donau helt vest i landet, rett ved grensen til Østerrike og Ungarn. Byens historie er blitt kraftig påvirket av forskjellige folkeslag, inkludert østerrikere, tsjekkere, tyskere, ungarere, jøder og slovaker. Presidentpalasset i Bratislava er blant byens største attraksjoner. Men det mest dominerende bygget er uten tvil Bratislavsky Hrad – Bratislava slott – som ligger på en høyde med utsikt over hele byen. Bratislava har en malerisk gamleby med mange kulturelle institusjoner.
Middag og overnatting på Hotel.
9

Mandag 01/10 - Bratislava - Praha, 330 km

Etter en rolig formiddag i Bratislava kjører vi videre, denne gangen til nabolandet Tsjekkia og en av Europas mest populære reisemål, Praha. Praha ligger ved elven Vltava i Böhmen, som siden 1993 sammen med Mähren og Schlesien utgjør Tsjekkia. Siden 1992 har byens gamle sentrum stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi vandrer gjennom byens severdigheter med en lokal guide og spiser middag sammen på slottet like ovenfor sentrum.
Overnatting på Hotel.
10

Tirsdag 02/10 Praha - Berlin, 350 km

I dag kjører vi nest siste etappe på kontinentet når vi beveger oss nordover igjen.
Berlin er Tysklands forbundshovedstad, og en av landets delstater. Det er Tysklands største by, og den nest største byen i Den europeiske union. Byen er et av de viktigste sentre for europeisk politikk, kultur og vitenskap. Byen er et viktig transportknutepunkt i Sentral-Europa og har noen av verdens fremste universiteter, museer, teatre og orkestre, samt tre operaer. Den multikulturelle metropolen har innbyggere fra over 180 nasjoner, og er en magnet for mennesker som tiltrekkes av den liberale livsstilen og kunstneriske friheten i byen. Den er berømt for sine festivaler, uteliv, samtidsarkitektur og avantgardekunst. Etter å ha vært delt under den kalde krigen, siden 1960-årene av mur og minefelt, ble byen gjenforent og gjort til hovedstad igjen i 1990. Knapt noen by har så mange spor etter det tyvende århundre, og på 1990-tallet ble Berlin beskrevet som «verdens største byggeplass».
Vi spiser middag i luftige omgivelser med en fantastisk utsikt i Fernsehturm og overnatter på hotel.
11

Onsdag 03/10 Berlin - Kiel, 355 km

Vi nærmer oss slutten på en spennende rundreise i sentrale deler av Europa, etterfrokost reiser vi fra Berlin og ankommer Kiel i god til Color Magic som skal bringe oss tilbake til Norge. Båten har avgang kl. 14:00, vi møtes i restauranten kl. 17:00 for felles middag i Restaurant
12

Torsdag 04/10 - Oslo – Ålesund, 550 km

Frokost før ankomst Oslo kl. 10:00. Når alle har kommet seg i bussen seter vi kursen hjemover.

Her kan du laste ned produktbladet for Ljublijana – Bratislava – Praha – Berlin
Last ned produktark

eslovenia