24.april – 2.mai
Dato
9 dager
Lengde
Halvpensjon
Inkludert

Berlin, Tysklands hovedstad, er blitt selve symbolet på frihet og fredsvilje. Her kan man oppleve både nostalgi og nyskapning. Byen vrimler av attraksjoner og severdigheter. Vi skal også innom Dresden, som igjen står i all sin prakt – og som er en av de mest spennende byene i hele Tyskland.
Praha er uten tvil en av Europas vakreste byer. Goethe skal en gang ha sakt om Praha: ”Den vakreste juvel i verdens krone.”
Bli med og bli trollbundet av Berlin og Prahas magi!

 

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
—-
RETUR TID
—-
INKLUDERT
Buss og båt t/r Halvpensjon
Dobbel innvendig lugar på båt Utflukter m/guide
Overnatting i dobbeltrom Reiseleder
1

Onsdag 24/04

Avreise fra Ålesund. Etter ankomst til ferjeterminalen får alle utdelt sine ombordstigningskort. Kl. 14.00 avreise med en av Color Line’s cruiseferjer til Kiel. Under overfarten er overnatting i valgt lugarkategori samt skipets koldtbord inkludert.
2

Torsdag 25/04

Frokost om bord, før ankomst Kiel kl. 10.00 Ferden går nå videre til Berlin. Her skal vi bo to netter på 4* Park Inn Hotel Berlin Alexanderplatz. Middag inkludert på hotellet.
3

Fredag 26/04

Dagen starter med frokost før vi sammen med en svensk talende lokalguide legger ut på en sightseeingtur i denne spennende byen. I løpet av turen får vi se kjente severdigheter som Riksdagen, Alexanderplatz, Brandenburger Tor og den gamle paradegaten Unter den Linden i øst. Handlegaten Kurfürstendamm, Gedächtniskirche, det enorme parkområdet Tiergarten og selvfølgelig svinger vi forbi den kjente grensestasjonen Checkpoint Charlie. Etter en rundtur med mange inntrykk og opplevelser er resten av dagen til egen disposisjon. Om kvelden samles vi til felles middag på restauranaten Rest Escados.
4

Lørdag 27/04

Etter frokost tar vi farvel med Berlin, og setter kursen mot turens andre mål, Praha. Vi kjører rett sørover til Dresden. Vi tar en pause i denne byen. Senere på dagen krysser vi grensen til Tsjekkia ved Altenberg og kjører forbi grensebyen Teplice, før vi ankommer ”Den Gyldne Byen”, Praha – kjent for sine gylne tak. Vi skal bo her i tre netter på på sentralt hotell med frokost og middag.
5-6

Søndag 28/04 - Mandag 29/04

For å gjøre oss bedre kjent med byen og få oppleve de mange kjente severdighetene, starter vi oppholdet med en bysightseeing sammen med en svensk talende guide. Gjennom flere århundrer har arkitektene gitt Praha en særegen og historisk atmosfære med brosteinsgater, torg og monumenter. Karlsbroen fra 1300-tallet er byens midtpunkt. Ved torget i gamlebyen finner vi Rådhuset, kjent for sitt praktfulle astronomiske ur. På kvelden blir det middag og folkloreaften. Den andre dagen er til fri disposisjon.
Etter en tur på byen vil man forstå at Praha er kafeenes hjemby, og på de mange hyggelige restaurantene er maten både god og billig. Utvalget i butikkene blir stadig bedre, og det kan være fascinerende å besøke et av de fargerike markedene. Om kvelden blir det middag på restaurant U Fleku.
7

Tirsdag 30/04

Etter en tidlig frokost på hotellet er det på tide å ta farvel med Praha for denne gang. Vi kjører nordvestover og passerer snart grensen til Tyskland. Herfra går ferden til Celle. Celle er en levende middelalderby. Historien preger de utallige bindingsverkshusene, de trange gatene og de store, åpne plassene. Selv om byen oser av middelalderkultur, er det ingen tvil om at det moderne liv også har sin plass her. Hele byen er en severdighet. Fra arkitektur til landskap. Gamlebyen med arkitektoniske perler på rekke og rad. Dette er byen for deg som ønsker å kombinere romantikk og historiske opplevelser med moderne shopping. Celle byr på det meste. Senere på kvelden spiser vi middag i restauranten på hotellet.
8

Onsdag 1/05

Etter en tidlig frokost setter vi kursen mot Kiel. Vi tar Color Lines cruiseskip fra Kiel til Oslo, Kl. 14.00. Under overfarten er overnatting i valgt lugarkategori samt skipets koldtbord inkludert.
9

Torsdag 02/05

Etter en tidlig frokost setter vi kursen mot Kiel. Vi tar Color Lines cruiseskip fra Kiel til Oslo, Kl. 14.00. Under overfarten er overnatting i valgt lugarkategori samt skipets koldtbord inkludert.

Her kan du laste ned produktbladet for Berlin og Praha
Last ned produktark

praha-web3