7.juni – 17.juni
Dato
11 dager
Lengde

Navnet på dette vakre kystlandskapet i Nord-Frankrike kommer fra den gangen vikinger, «nordboere» slo seg ned i området. Her gjør vi som Gange-Rolv og invaderer Normandie. Vi skal besøke flere av de mest kjente stedene. Hvis dere husker TV-serien Bergerac, vet dere at øya Jersey i den engelske kanalen er et usedvanlig vakkert sted. Øya er rik på historiske skatter som sammen med varierende og flott natur er en unik kombinasjon. Jersey er FANTASTISK! Turen er meget rik på opplevelser og det å ferdes med buss hjelper oss å oppleve mer på veien.

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
—-
RETUR TID
—-
INKLUDERT
Buss t/r Halvpensjon
Overnatting i dobbeltrom Reiseleder
Utflukter m/guide innvendig dobbelt lugar
1

Søndag 7/6 - Ålesund – Oslo (545 km)

Avreise fra Ålesund natt til Mandag ( kveld 6/6) kl. 24:00 til Oslo. Vi har små stopp underveis, samt en lengre stopp på Mjøstårnet hvor det er anledning til å kjøpe seg frokost.
Vi ankommer Oslo ca.11:30 og har ombordstigning i Color Fantasy med avgang kl. 14:00 til Kiel. Under overfarten er overnatting i valgt lugarkategori samt skipets koldtbord med 1 drikke inkludert. Vi møtes i Grand Buffet dekk 6 kl. 17:00.
2

Mandag 08/06 Kiel – Antwerpen (638 km)

Frokost om bord, før ankomst Kiel kl. 10:00. Når alle har kommet seg i bussen setter vi kursen mot Antwerpen hvor vi skal overnatte på hotell. Etter innsjekk samles vi til felles middag i hotellets restaurant. Drikke betales av hver enkelt.
3

Tirsdag 09/06 - Antwerpen – Caen (515 km)

Vi starter dagen med frokost fra kl. 07.00 og avreise fra hotellet senest kl. 08.00. I dag er det ca. 515 km å kjøre. Vi skal til Caen og overnatte i 2 netter på Hotel The Orginals Caen de. På veien stopper vi og besøk Distillerie Busnel i Cormeilles og prøvesmaker Calvados og oster. Caen er en by og kommune i departementet Calvados i regionen Normandie nordvest i Frankrike. Byen har om lag 12 000 innbyggere og er hjembyen til Vilhelm Erobreren.
4

Onsdag 10/06 - i Caen

Frokost på hotellet før vi legger ut på rundtur i Normandie med lokal guide. Man kan bare ikke gå glipp av severdigheter som for eksempel Normandie amerikanske kirkegård og minnesmerke! Besøke museet Tappisserie de Bayeux. Et besøk til Bayeux-teppet er høydepunktet for de fleste turister til byen. Det er et vel 70 meter langt og 0,5 meter bredt brodert veggteppe i lin fra årene omkring 1070. Det fremstiller normannerhertugen Vilhelm Erobrerens invasjon av England og slaget ved Hastings i 1066.
Bayeux-teppet ble i 2007 tatt opp i UNESCOs verdensminneregister. Vi skal også besøke arromanches 360 graders kino med en 20-minutters filmfremvisning. Deretter entrer vi D.Day museet og mange krigsminner før vi setter kursen tilbake til hotellet.
5

Torsdag 11/06 - Caen– Jersey

Etter frokost går ferden videre til St.Helier som er den største byen og hovedstaden på den britiske øya Jersey. Vi skal ta båt på morgenen og overfarten tar ca 2 timer. Her må vi sjekke inn bagasjen selv før vi går om bord og hente den igjen ved ankomst Jersey. Når vi ankommer Jersey kommer en buss som frakter oss til hotellet, det tar bare 5 minuter. Øya har ca. 28000 innbyggere, Jersey er øya for alle årstider, den er så vakker og harmonisk og blir beskrevet som «Sydhavsøya» men også kjent som blomsterøya. Her finnes hele 1500 forskjellige blomsterarter. Vi skal bo eksklusivt på Hotel Pomme d’or i 2 netter med felles middag om kvelden.
6

Fredag 12/06 - på Jersey - Jersey – St.Malo

Etter frokost blir det tid til egen disposisjon i Jersey. Vi forlater Jersey og tar ferge over til fastlandet kl. 18:00. Vi har felles lunsj ombord. Båten tar vel 2 timer over. Når vi ankommer St.Malo går over i egen buss som frakter oss til Hotel De la Cite med felles middag.
7

Lørdag 13/06

Etter frokost legger vi ut på heldagsutflukt på Jersey med lunsj som er inkludert. Utflukt på Jersey er med spesialtilpassede busser med engelsktalende sjåfører som guider.
Det vil bli mange flotte inntrykk denne dagen.
8

Søndag 14/06 - St. Malo – Rouen (297 km)


Frokost på hotellet og fritid i havnebyen St. Malo på formiddagen. På veien vil dere få se Mont-Saint-Michel losteret som ligger ute i vannet. Deretter til Rouen hvor vi skal overnatte på Novotel Rouen Sud hotell med felles middag om kvelden.
9

Mandag 15/06 - Rouen – Bramsche (727 km)


Etter frokost setter vi kursen til Bramche og siste hotell overnatting på denne turen. Vi skal overnatte på Hotel Idingshof som ligger idylisk til på «landet». Vi har felles middag om kvelden.
10

Tirsdag 16/06 - Bramsche – Kiel (307 km)

Etter tidlig frokost setter vi kursen mot Kiel hvor vi skal ta Color Fantasy til Oslo. Båtavgang kl. 14:00 og felles middag i Grand buffet kl. 17:00.
11

Onsdag 17/06 - Oslo – Ålesund

Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10:00. Vi starter umiddelbart på hjemturen. Det vil bli små stopp under veis og en lengre pause på Dombås hvor man får anledning til å kjøpe seg middag. Ankomst Ålesund ca. kl. 20:00

Her kan du laste ned produktbladet for Normandie med Jersey
Last ned produktark

normandi