4.juni – 9.juni
Dato
6 dager
Lengde

På denne innholdsrike Norges turen får vi se storslagen vestlands natur i tillegg til mange opplevelser.
Vi opplever byene Bergen og Stavanger. Besøk på Flor og Fjære, eventyrlig båttur til Lysefjorden og ser Preikestolen.
Det blir båttur fra Gudvangen til Flåm, samt tur med Flåmsbanen som er en av verdens mest spektakulære togreiser.
En overnatting på Ullensvang hotell, som er en opplevelse i seg selv.  Dette vil bli en uforglemmelig og spennende tur i Norge.

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
RETUR TID
ca 19:00
INKLUDERT
Buss t/r + 1 lunsj , båttur og togtur
Overnatting i dobbeltrom Utflukter m/guide
Middag og frokost alle dager Reiseleder
1

Mandag 04/06 - Ålesund - Bergen

Avreise fra Ålesund sentrum til Bergen via Førde – Vadheim. I Bergen skal vi overnatte på Best Western Hotell. Det blir innsjekk på hotell og felles middag om kvelden.
Det er ca. 40 mil fra Ålesund – Bergen. Bergen er en by og en kommune i Hordaland fylke på Norges vestkyst, omgitt av de syv fjell, og ofte kalt Vestlandets hovedstad.
Bergen kommune har passerte 250 000 innbyggere og er Norges nest største by.
2

Tirsdag 05/06 - Bergen – Stavanger

Frokost på hotellet og avreise til Stavanger og overnatting på Comfort Hotel Square. Comfort Hotel Square er et urbant hotell i sentrale omgivelser, midt i Stavanger sentrum. Ut døren, og du står midt i byen. Etter ankomst og innsjekk er det guidet tur i Stavanger kl. 15:00 – 18:00. Felles middag på hotellet om kvelden kl.19:30.
Kjørerute: Bergen – Stavanger via Stord.
Det er 209 km på denne etappen. Stavanger er en by og en kommune på Nord-Jæren i Rogaland. Kommunen og byen er Norges fjerde største med 126 021 innbyggere. Stavanger ligger omtrent midt mellom Bergen og Kristiansand i reisetid, men avstanden er litt kortere til Bergen, enn til Kristiansand.
3

Onsdag 06/06 - Utflukt til Flor og Fjære med lunsj

Frokost på hotellet, båttur Flor og Fjære med lunsj. Avreise fra Skagenkaien kl. 11:00.
Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur. Båtturen fra Skagenkaien i Stavanger til Sør-Hidle tar ca. 20 minutter, og er en fin fjordopplevelse. Som gjest blir dere ønsket velkommen med en omvisning i hagen der dere får råd og inspirasjon. Her kan dere oppleve blomstrende hage med palmer og eksotiske planter, god mat som lar tennene løpe i vann og utsikt over sjøen. Dette er en ganske spesiell plass, på denne øya finner man nærmeste Edens hage.
Felles middag på hotellet om kvelden kl. 19:30
4

Torsdag 07/06 - Utflukt på Lysefjorden og overnatting på Hotel Ullensvang

Frokost på hotellet før avreise og utflukt med Rödne Fjord Cruise – Lysefjorden og Preikestolen.
Der etter går turen til Lofthus og overnatting på Hotel Ullensvang, inkludert middag om kvelden på hotellet kl. 19:00. Hotel Ullensvang ligger i den fredelige bygda Lofthus midt i hjerte av det unike og priskåra vestnorske fjordkulturlandskapet. Ullensvang ligger i distriktet Hardanger. Et distrikt som har inspirert mange forfattere, malere og komponister gjennom åra. Komponisten Edvard Grieg var stamgjest på Hotel Ullensvang i mange år, og her fant han inspirasjon til kjente verk som «Våren» og «Holberg Suiten».
Den vesle komponisthytta hans står framleis i hotellet sin hage, med utsikt mot den majestetiske Folgefonna, som speiler seg i den glitrende blå Hardangerfjorden. Fra 1846, då Hans Utne leide ut sin egen seng, har Hotel Ullensvang utvikla seg i takt med tida. Den dag i dag er hotellet eid og drive av familien Utne. Trass i moderne fasiliteter, holder familien på den personlige omtanken for gjestene,
og på tradisjoner som bare et privateid hotell makter å ivareta.
5

Fredag 08/06 - Lofthus – Hafslo

Etter Frokost er det avreise kl. 08:30 til Flåm hvor det blir en båttur på Aurlandsfjorden mellom Flåm og Gudvangen. Båtavgang kl. 11:00. Deretter en fin togreise med Flåmsbanen avgang kl. 14:50. Vi overnatter på Eikum Hotel på Hafslo med felles middag om kvelden kl. 19:30.
6

Lørdag 09/06 - Hafslo - Ålesund

Frokost på hotellet før vi starter på turen hjemover til Ålesund kl. 09:00. Vi har små stop underveis og ankommer Ålesund ca. kl.19:00

Her kan du laste ned produktbladet for Norske Perler
Last ned produktark

florogfjere