25.juli – 4.august
Dato
11 dager
Lengde
Halvpensjon
Inkludert

Østerrike trenger ingen presentasjon. Alle kjenner dette flotte landet med fantastisk natur, smaragdgrønne sjøer, mektige og imponerende fjell, stille innsjøer og et vakkert landskap. Vi skal bo i en idyllisk by syd for Salzburg.
Opplevelser står i kø: Salzburg, Hitlers ørnerede og båttur på Wolfgang see. Vi ønsker velkommen til noen begivenhetsrike dager med et hav av opplevelser som du lever lenge på!

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
Bussen drar kl. 24:00
RETUR TID
Vi ankommer Ålesund ca kl. 20:00
INKLUDERT
Buss og båt t/r Halvpensjon
Dobbelt innvendig lugar Utflukter
Overnatting i dobbeltrom Reiseleder

 

1

Torsdag 25/07

Avreise fra Ålesund. Etter ankomst til ferjeterminalen får alle utdelt sine ombordstigningskort. Kl. 14.00 avreise med en av Color Line’s cruiseferjer til Kiel. Under overfarten er overnatting i valgt lugarkategori samt skipets koldtbord inkludert.
2

Fredag 26/07

Frokost om bord i Color Line og ankomst Kiel. Etter at alle har kommet seg om bord i bussen setter vi kursen for første hotell overnatting. Vi skal overnatte i Schweinfurt, som er en by i Tyskland i delstaten Bayern med om lag 60 000 innbyggere. Der skal vi bo på Mercure Hotel Schweinfurt Maininse, som ligger i hjertet av Schweinfurt. Etter innsjekk er det felles middag på hotellet
3

Lørdag 27/07

Tidlig frokost på hotell og deretter avreise til St.Johann im Pongau hvor vi skal bo i 5 netter. Dette blir basen for oppholdet og det er herfra vi starter alle utflukter. Vi skal bo på Hotel Brückenwirt, hvor vi har felles middag hver kveld.
4

Søndag 28/07

Frokost på hotellet og utflukt til Ørneredet. Hitlers privateide landsted – bedre kjent som Ørneredet – er kanskje Berchtesgadens mest berømte turistattraksjon, Høyt oppe i det mektige alpelandskapet, rett ved grensen til Østerrike, 1000 meter over havet.
5

Mandag 29/07

Denne dage er til egen disposisjon. Felles middag på hotellet om kvelden.
6

Tirsdag 30/07

Etter frokost setter vi kursen for Hallstatt hvor vi blir møtt av en lokal guide som tar oss med på rundtur i 1,5 time.

Østerrikes peneste småby. Hallstatt er en bitteliten by som ligger oppe i fjellene i Østerrike – Enkelte steder har en tendens til å se så vakre ut på bilder at man nesten ikke tror de kan være ekte. Hallstatt i Østerrike er et slik sted. Deretter blir det båttur på Wolfgangsee, som er en innsjø i Østerrike. Mesteparten av innsjøen ligger i delstaten Salzburg, og er en av de mest kjente innsjøene. Vi avslutter med kaffe og kake på St Wolfgang im Salzkammrgut før ferden går tilbake på hotellet. Felles middag om kvelden.
7

Onsdag 31/07

Etter frokost går ferden i dag til Rattenberg som er den minste byen i Østerrike. Byen er bedre kjent som «Glasstadt Rattenberg» med hele 434 innbyggere. Byen er kjent for sine glassarbeider og har en mengde krystall-utsalg. Vi fortsetter til Wattens der vi besøker vi Swarovski Kristallwelten- museet. På hjemturen kjører vi via Gerlos Passet og stopper for å se på utsikten mot Krimml Waterfalls.
8

Torsdag 01/08

I dag tar vi farvel Hotel Brückenwirt og starter på hjemturen. Første stopp blir i Nördlingen på NH Hotel Klösterle som vi skal bo en natt. Nördlingen er en by i den tyske delstaten Bayern, i det sydlige Tyskland. Byen ligger i Donau-Ries-distriktet og har en befolkning på ca. 20 000. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.
9

Fredag 02/08

Etter frokost på hotellet reiser vi til en Hansa by med navnet Celle, en kjempe koselig liten by hvor vi skal overnatte en natt på InterCity Hotel som ligger veldig sentralt i denne flotte byen. Vi har felles middag om kvelden. Her bor vi ett steinkast unna gamlebyen som dere har mulighet til å ta en nærmere kikk på. Byen Celle er berømt for sin vakre gamleby med mer enn 400 historiske bygninger fra 1500- til 1700-tallet i bindingsverk. Celles historie går mer enn 1000 år tilbake i tid, og flere historiske bygninger fra middelal-deren er tatt vare på. Celle var residensby for grevene av Brunswick-Lüneburg i middelalderen, og har et vakkert slott fra denne tiden, Schloss Celle, som er i usedvanlig god stand, og som er en stor severdighet.
10

Lørdag 03/08

Frokost på hotellet før vi setter kursen til Kiel hvor vi skal ta Color Lines cruiseskip tilbake til Oslo. Båten har ett stor utvalg av underholdning og taxfree, så her er det noe for enhver smak. Vi har felles middag i Grand buffet på dekk 6 kl. 17:30
11

Søndag 11/08

Etter ankomst Oslo kl. 10:00 har vi spist en bedre frokost og tar fatt på siste etappe hjemover. Vi har små stopp underveis og serverer kaffe/kjeks. Vi har en lengre stopp på Dombås hvor man kan kjøpe seg middag. Litt aktiviteter vil foregå på bussen.
Ankomst Ålesund ca. kl. 19:30.

Her kan du laste ned produktbladet for Østerrike
Last ned produktark

østerrike