12.Juni – 19.Juni
Dato
8 dager
Lengde
+2 lunsjer, Halvpensjon
Inkludert

Romantiske Rüdesheim har blitt et ettertraktet feriemål for nordmenn. I det vakre og spesielle eventyrlandskapet langs Rhinen ligger vinranker så langt øyet kan se.

Rüdesheim er nemlig fremfor alt byen med de gode tyske hvitviner, men det er også byens tiltalende atmosfære som i årevis har trukket til seg norske turister. Rüdesheim er et ypperlig utgangspunkt for både rekreasjon, nytelser og opplevelser.

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
RETUR TID
INKLUDERT
Buss og båt t/r Middag og frokost alle dager + 2 lunsjer
Dobbelt innvendig lugar Utflukt m/ guide
Overnatting i dobbeltrom Reiseleder
1

Tirsdag 12/06

Avreise fra Ålesund nat til tirsdag 12.juni. Vi har små stopp underveis samt et lengre stopp på Scandic Ringsaker der man får anledning til å kjøpe seg frokost, kr 125,- pr.person for frokostbufet. Etter ankomst til fergeterminalen i Oslo får alle utdelt sine ombordstigningskort. Ombordstigning er kl 13:15 og båtavgang
kl 14:00 med Color Fantasy – mot Kiel. Under overfarten er overnatting i valg lugarkategori samt skipets koldtbord med
1 drikke inkludert.
2

Onsdag 13/06

Frokost fra kl. 07.00 – 09.30. Båten ankommer Kiel kl. 10:00, da blir det bussavgang til Rüdesheim. Der skal vi bo på Central hotel Ringhotel og etter innsjekk har vi felles middag i restauranten kl. 20.00. Drikke betales av hver enkelt.
3

Torsdag 14/06

Frokost på hotellet, og utflukt til St. Goarshaussen. Vi tar båttur på Rhinen fra Rüdesheim og ankommer Loreleyklippen ved lunch tider og tilbringer et par timer her. Fra glitrende Rhinen får vi en fantastisk utsikt til borgene, landsbyene, vinmarkene og landemerker som den berømte Loreleiklippen. Vi spiser felles lunsj før vi tar fatt på bussturen tilbake til hotellet.
4

Fredag 15/06

Frokost på hotellet før utflukt til vakre Moseldalen, Bernkastel og Chochem. Her skal vi blant annet besøke den svensktalende vinbonden Alfred Port på hans gård i Bernkastel Kues. Han vil gi oss en innføring i Moseldalens vinkultur og fortelle om hvordan de fremstiller den populære og velsmakende moselvinen. Her blir det naturligvis muligheter for prøvesmaking. Deretter tar vi en kort stopp i Bernkastel med litt tid på egenhånd.
Så reiser vi til Cochem i Moseldalen hvor vi skal ha felles lunsj på en restaurant. Her kan de som ønsker besøke borgen eller alternativt oppleve Cochem på egenhånd. Deretter vender vi tilbake til Rüdesheim. Etter middagen på hotellet har vi muligheten til å oppleve den hyggelige stemningen som preger Rüdesheim på kveldstid, med tilhørende lystig musikk og god vin.
5

Lørdag 16/06

Dag 5 holdes ”åpen”, og man har god tid til å se og oppleve alt det Rüdesheim har å by på.
På kvelden spiser vi middagen på Restaurant Winzenkeller i Rüdesheim i stedet for på hotellet.
6

Søndag 17/06

Etter frokost på hotellet i Rüdesheim starter hjemreisen. Vi gjør ett stopp på noen timer i Kölen der man blant annet får anledning til å se på Kölnerdomen. Deretter setter vi kursen til Bramsche der vi skal overnatt på Hotel Idingshof. Vi har felles middag i hotellets restaurant kl. 20:00.
7

Mandag 18/06

Avreise fra hotellet kl. 07.30. Vi nærmere oss slutten på turen og skal ha vår siste overnatting. Vi tar Color Magic fra Kiel til Oslo. Båten har avgang kl. 14.00 og vi møtes i spiserestauranten til buffet kl. 17:30 i Grand Buffet, som ligger forut på dekk 6.
8

Tirsdag 19/06

Frokost før ankomst Oslo kl.09:30 og bussavgang til Ålesund.

Her kan du laste ned produktbladet Rhinen og Moseldalen
Last ned produktark

Rhinen-7