29.April – 5.Mai
Dato
7 dager
Lengde
Halvpensjon
Inkludert

Vi tar buss til Gardermoen og fly til Edinburgh som er Skottlands hovedstad. Edinburgh har masse interessant å by på, her fårvi oppleve skotsk kultur.
Vi fortsetter med buss sørover forbi NewCastle og til Yorkshire. Yorkshire er områdene på østkysten av England sør for NewCastle.
York er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa. Restene av muren som omkranset den romerske byen Ebocarum og den fantastiske katedralen York Minster, som det tok mer enn 250 år å fullføre, viser at romerne, sakserne, vikingene og normannerne har satt sitt preg på byen.

Vi avlegger også ”Aidensfield” et besøk, stedet som er kjent fra tv serien ”Med hjartet på rette staden”. Deretter går turen østover til Liverpool der man får god tid til å bli kjent med Beatles-guttenes historie «The Beatles Story».

Vi avslutter turn i den sjarmerende byen Chester før vi tar fly tilbake til Grdermoen og buss tilbake til Ålesund

 

AVREISE / RETUR STED
Ålesund
AVREISE TID
——
RETUR TID
——
INKLUDERT
Buss og fly t/r Halvpensjon
Overnatting i dobbeltrom Reiseleder
Utflukter m/guide
1

Søndag 29/04 - Ålesund—Gardermoen

Avreise fra Ålesund kl. 18:30 og Moa trafikkterminal kl. 19:00. Pauser underveis hvor det er anledning til å kjøpe noe å spise
2

Mandag 30/04 - Oslo - Edinburgh

Vi ankommer Gardermoen kl. 05:30 og tar av med SAS kl. 07:45 som lander i Edinburgh kl. 10:45, lokal tid. – Foran oss ligger en uke med mange gode opplevelser!
Der venter bussen som skal være med oss på hele Englandsreisen Før vi legger ut på sightseeingturen, spiser vi lunsj på en av de gamle pubene. Edinburgh som er Scotlands hovedstad, har masse interessant å by på! Etter rundturen sjekker vi inn på hotellet.Det blir tid til å utforske byen på egen hånd etter middagsmåltidet.
3

Tirsdag 01/05 - Edinburgh - Lindisfarne - York

I dag starter vi på ferden sørover og følger hovedveien langs østkysten. Ved byen Berwick upon Tweed, krysser vi grensen til England. Etter knappe to timer, ankommer vi ”The holy island”, Lindisfarne, hvor vikingene steg i land i året 793 e.Kr. Det lille samfunnet ligger ute på en tidevannsøy. Det vil si når det er høyvann, er det en øy da veien ligger under vannflaten! Veien er farbar mellom ca. kl. 8 og ca. kl. 16! Her får vi en guidet vandring gjennom det lille tettstedet. Etter besøket på Lindisfarne kjører vi bort til lunsjrestauranten. Deretter fortsetter vi til den gamle norske byen Jorvik som i dag heter York. Her skal vi bo i 3 netter!
4

Onsdag 02/05 - York

I dag skal vi kose oss i byen som tilhørte nordmennene.
En sjarmerende by å utforske. Her får vi god tid på egen hånd da den eneste felles-aktiviteten er å besøke det interessante Vikingsenteret. I dag er det ikke felles lunsj.
I året 866 e.Kr. ble York kapret av vikingene. De endret navnet til Jorvik. Ennå finner en spor etter vikingene, blant annet flere norske gatenavn, som Fossgate! Elven heter til og med River Foss…
Når vi rusler innover i den berømte gaten, The Schambles, vil du sikkert føle at du vandrer inn i 1400-tallet! Dette var slakternes gate. I dag er den spekket med koseli-ge restauranter/puber og butikker. Ca. 200 meter bortenfor ligger vikingmuseet. Et «levende» museum. Vi opplever hvordan menneskene levde og får se hvordan de bodde og arbeidet, kjenne lukten av matlaging, høre hvordan de snakket etc. Det er god tid til å utforske Jorvik på egen hånd. Et besøk på verdens største jernba-nemuseum anbefales sterkt. Til og med de som ikke er så interessert i tog, liker dette. Middag på hotellet.
5

Torsdag 03/05 - York - Utflukt til Stamford Bridge og Aidensfield

Den første «godbiten» får vi allerede etter knappe 20 minutters kjøretur; den historiske Stamford bridge.
Oslos grunnlegger, kong Harald Hardråde, var interessert i å ta over den engelske tronen og seilte over til England med 300 skip. Imidlertid ble han overrump-let ved Stamford Bridge og tapte slaget den 25. september 1066. Vi tar oss tid til å vandre over broen som i dag er en steinbro med biltrafikk, men det var her slaget sto! – Deretter skifter vi tema fra vikingtid til nåtid.

Vi skal besøke det kjente og kjære Aidensfield!

Den sjarmerende lille landsbyen som egentlig heter Goathland, kjent fra TV-serien
”med hjartet på rette staden”, ligger bare en drøy times kjøretur fra hotellet. Serien hadde på det meste, nesten 14 millioner seere i England og i Norge over 1 million. 372 episoder fordelt over 18 år.
Handlingen er lagt til 1960-tallet og er filmet i nasjonalparken North York Moors hvor tettstedet ”Aidensfield” ligger.

For virkelig å oppleve 1960-tallet, reiser vi med det rutegående damptoget de siste 24 km opp til landsbyen!
Foruten våre kjenninger i Aidensfield, reiste også Harry Potter flere ganger med dette toget og i likhet med ham, stiger vi av toget på Aidensfield stasjon.
Vi spaserer de 283 meterne opp til puben. Det føles som vi er midt inne i tv-serien! Inne på puben kan du kose deg med en pint uten å bli arrestert av konstabel Ventress. Her kan du sikkert slå av en prat med noen av de du kjenner fra skjermen, da de fleste av de 300 fastboende, deltok i filmene.
Gina treffer vi dessverre ikke, da hun har ferie.
Du må også besøke butikken, postkontoret og verkstedet! Etter de gode opplevelsene i Aidensfield, kjører vi gjennom det vakre landskapet i nasjonalparken. Flere steder vil vi kjenne oss igjen da hele området ble benyttet under innspillingene. Felles middag på hotellet.
6

Fredag 04/05- York - Liverpool - Chester

I dag vinker vi farvel til York og setter kursen vestover mot Liverpool.
Etter ca. 2 1/2 time stanser vi utenfor museet «The Beatles Story»!
Her får vi god tid til å bli kjent med Beatles-guttenes historie.
Deretter fortsetter vi (ca. 40 minutter) bort til den sjarmerende byen Chester,
en av de få byene i England som ennå har bymuren rundt seg.
Byen har en gammel fascinerende handlegate som sikkert vil virke tiltrekkende på gruppens shoppingaktive. – Her setter vi av god tid til egen disposisjon.
Området er spekket med stedsnavn med aner fra Norge!
Rundt år 1060 var de fleste innbyggerne av norsk avstamning og tolv av lordene før 1066, hadde norske navn.
Til avtalt tid møtes vi i bussen og kjører bort til hotellet.
Felles middag på hotellet.
7

Lørdag 05/05 - Chester - Manchester - fly til Oslo

Etter frokost sjekker vi ut og kjører til Manchester lufthavn. Vi flyr hjem med SAS som tar av kl. 11:00 (lokal tid) og kl. 13:55 lander vi på Gardermoen. Deretter møtes vi i bussen og tar fatt på hjemveien. Vi er hjemme i Ålesund rundt kl. 23:30

Her kan du laste ned produktbladet for Edinburgh – »Aidensfield» – York m/fly
Last ned produktark

york-streets-night-xlarge